Afbeelding

Mooie resultaten turnsters

Algemeen

DODEWAARD - Zaterdag 18 maart vond de derde en laatste plaatsingswedstrijd plaats voor de vierde-divisie turnsters van DGV Dodewaard. In Nijmegen turnde Fleur de Brouwer (instap) als eerste haar wedstrijd.

Fleur turnde deze wedstrijd een koprol op de balk en werd op dit toestel vijfde. Ook liet ze een arabier-flikflak op vloer zien. Fleur verbeterde zich alweer ten opzichte van de vorig wedstrijd en werd dit keer twaalfde.

Elisa Roumimper (junior) kon deze wedstrijd vanwege een blessure niet mee doen, maar heeft zich door haar resultaten op de vorige wedstrijden toch geplaatst voor de regiofinale later dit seizoen. Hopelijk is zij op tijd hersteld om deze wedstrijd te kunnen turnen.

Voor Kimberley Kosters (senior) was het haar eerste wedstrijd dit seizoen. Zij liet meteen twee goede sprongen zien en werd hier dan ook 1e! Ook op vloer liet ze een mooie oefening zien, goed voor een tweede plaats. Op balk kreeg ze van de jury aftrek voor een aantal niet volledig geturnde elementen waardoor ze uiteindelijk elfde werd in het eindklassement.

Tenslotte was het de beurt aan Tirza en Imara Klomp (Jeugd 1). Zij zaten deze wedstrijd dicht bij elkaar met hun punten. Tirza werd zelfs vierde bij sprong en liet een goede balkoefening zien. Imara viel helaas van de balk, maar eindigde juist weer hoger dan haar zus op de brug.
Imara werd uiteindelijk 14e meteen gevolgd door Tirza op de 15e plaats.

Uitgelicht

Digitale krant