Afbeelding

Opbrengst Wandelen voor Water in Elst ruim 18.000 euro

Algemeen

ELST - Op woensdag 22 maart hebben 245 kinderen deelgenomen aan de sponsorloop Wandelen voor Water. De kinderen zitten in groep 7 en 8 van basisscholen Sunte Werfert, De Elstar en 't Startblok.

Onder een stralende zon liepen zij zes kilometer met zes liter water op hun rug, net als veel van hun leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden, die dagelijks kilometers moeten lopen om water te halen. De opbrengst wordt gebruikt voor het aanleggen van waterreservoirs en toiletten in Ethiopië. De coördinatie was in handen van leden van Rotaryclub Elst-Overbetuwe.

Om 9.30 uur maakte wethouder Ron van Hoeven het sponsorbedrag bekend en overhandigde de cheque aan Helen Walker van Amref Flying Doctors, afgevaardigde van het project in Ethiopië. Om 9.45 uur gingen de kinderen, na de warming-up door Fitness en Gezondheidscentrum Elst van start om in een heerlijk zonnetje de zes kilometer af te leggen. Onderweg zorgde Jumbo voor een verfrissing. Rond 11.30 uur kwamen de kinderen enigszins moe, maar voldaan terug

"Een heerlijke dag met allen maar vrolijke kinderen die allemaal de zes kilometer vol maakten en er waren geen uitvallers", aldus Joan Boersma, namens Rotaryclub Elst-Overbetuwe. "En wat een mooi bedrag; we kunnen hiermee 1800 kinderen toegang geven tot schoon water. Dank aan de scholen, de sponsoren, maar vooral aan de kinderen die de wandeling enthousiast hebben volbracht."

Uitgelicht

Digitale krant