Afbeelding

Fanfare Kesteren verzorgt groots welkom voor de Sint

Algemeen

KESTEREN - Op zaterdag 14 november had Fanfare Kesteren, versterkt met enkele muziekpieten, voor Sinterklaas weer een verrassend welkomstprogramma voorbereid op hetStationsplein in Kesteren.

Er stond weer een mooi versierd podium klaar, waarop fanfare Kesteren diverse Sinterklaasliedjes speelde, waarbij een zangeres de kinderen meehielp om de liedjes uit volle borst mee te zingen. Ook het nieuwe lied 'Sint Ahoy', dat vorig jaar de primeur had, hebben de kinderen vaak mee kunnen zingen.

Verder gebeurde er van alles op het podium: Net zoals in Meppel was de hoofdpiet in Kesteren ook de sleutel van het pietenhuis kwijt. Maar in Kesteren had Sinterklaas een eenvoudige oplossing gevonden: hij had gewoon een reservesleutel bij laten maken door de sleutelmaker in het dorp die hem precies op tijd kwam brengen. De muziekpieten hebben verder op verzoek van Sinterklaas diverse oude muziek instrumenten getest om te beoordelen of ze nog wel goed waren. Tot hilariteit van de kinderen kwamen er geen fanfareklanken uit de muziekinstrumenten, maar achtereenvolgens een klop op de deur, een hinnikend paard en een stoomboottoeter.

Gelukkig kon de fanfare daarna nog wel een paar Sinterklaasliedjes spelen die de kinderen weer uit volle borst meezongen. Het was een zeer geslaagde intocht in Kesteren. Na afloop ging de Sint met fanfare Kesteren en natuurlijk alle kinderen in optocht naar Ons Dorpshuis. Hier werden de kinderen getrakteerd op een middagprogramma van de PIT Partners.

Uitgelicht

Digitale krant