Afbeelding

Struinen door het herfstbos

Algemeen

RANDWIJK - Met veel enthousiasme struinden de kinderen van groep 4/5 van de School met de Bijbel uit Randwijk tijdens hun biologieles door het Hemmense bos.

Om het leven in en rond het bos te kunnen ontdekken op basis van eigen onderzoek en beleving waren er vooraf samen met de kinderen enkele aandachtspunten op een rijtje gezet, zoals: Loop niet te snel en kijk goed om je heen; gebruik al je zintuigen (wat ruik, voel, zie en hoor je om je heen?), stel niet te veel vragen aan de anderen, maar zoek het zelf ook op en we plukken niets, want misschien is dat plantje wel zeldzaam en nodig voor nieuwe plantjes. Voorzien van zoekopdrachten gingen ze in groepjes verwoed en bedachtzaam op ontdekkingstocht door het herfstbos. Op zoek naar verscheidene boomsoorten en daarbij lettend op verschillen in blad, schors en bouw en met gebruik van de zoekkaart om de naam van bomen te vinden.

Zo traceerden de kinderen ook velerlei vruchten door goed op de verschillen in vorm, kleur en smaak te letten. Ook kwamen ze verschillende paddenstoelen op het spoor. Door voorzichtig en goed bij dood hout en onder bladeren te kijken troffen ze ook een aantal sporen en beestjes aan. Met rode konen van de inspanningen en een schat aan herfstbos-ontdekkingen kwamen de kinderen weer op school terug.

Uitgelicht

Digitale krant