30km-actiedag in Elst Noord

Algemeen

ELST - Het Wijkplatform Elst Noord gaat op zaterdag 4 juli samen met de Leefbaarheidsgroepen De Helster en de Koninginnebuurt een 30km-actiedag organiseren.

"Naar aanleiding van een bericht in de media van de gemeente Overbetuwe over verkeersveiligheid hebben wij samen met Veilig Verkeer Nederland een plan gemaakt om een 30km-actie te organiseren. Wij zullen gaan flyeren en raamposters uitdelen, ook krijgt iedereen een grote 30km-sticker om deze op de kliko te plakken, zodat iedereen dit kan zien als deze aan de straat wordt gezet. Er zullen enkele spandoeken opgehangen worden op De Helster en Brahmsstraat.

Tevens zullen wij informatiemateriaal uitdelen aan de automobilisten die zaterdag gebruik gaan maken van de Milieustraat bij de ingang van de gemeentewerf op De Korte Helster. Ook gaan wij naar de grote parkeerplaats bij het overdekte zwembad/sporthal, de tennisvelden en ter hoogte van het gemeentehuis in de Dorpsstraat."

VVN Buurtlabel

"Wij zetten ons in om de verkeersveiligheid in de buurt te verbeteren. Wij hebben daarvoor materialen en/of advies ontvangen van Veilig Verkeer Nederland. Wij kunnen het VVN Buurtlabel verdienen en laten daarmee zien aan de buurt en de gemeente dat wij serieus werk maken van verkeersveiligheid en de wil dat er iets gaat veranderen.

Voorwaarde om in aanmerking te komen is onder andere dat wij de komende drie jaar jaarlijks minimaal één verkeersveiligheidsactiviteit in de buurt organiseren. Dat kan bijvoorbeeld een 30km kliko-stickeractie zijn of een Buitenspeeldag met als thema verkeersveiligheid en er kan dan ook jaarlijks gerekend worden op ondersteuning van Veilig Verkeer Nederland."

Met een feestelijke onthulling weet iedereen dat wij het VVN Buurtlabel hebben verdiend. Voor deze onthulling is vanuit Veilig Verkeer Nederland een klein budgetje beschikbaar om bijvoorbeeld een remwegdemonstratie te organiseren.

Het Buurtlabel wordt voor een periode van drie jaar toegekend. Jaarlijks onderhouden partijen met elkaar contact over de uitvoering van de buurtactie en het behoud van het label.

Uitgelicht

Digitale krant