Jubileum-uitwisseling van Overbetuwe Usingen

Algemeen

OVERBETUWE - Dit jaar zal de veertigste uitwisseling tussen de jumelagecomités uit Overbetuwe en Usingen plaatsvinden. Deze jubileumuitwisseling vindt plaats in de gemeente Overbetuwe op zaterdag 30 mei en zondag 31 mei.

Sinds 1975 zijn er meerdere uitwisselingen geweest tussen de voormalige gemeente Valburg en Usingen. Na de herindeling zijn de warme banden blijven bestaan.

"Zaterdag 30 mei verwelkomen wij de gasten uit Usingen bij het gemeentehuis in Elst om 12.00 uur." Gasten en gastgezinnen zullen worden ontvangen door de burgemeester en het comité. Na het officiële gedeelte zullen de gasten worden ondergebracht bij de gastgezinnen en is de middag ter vrije besteding. Zaterdagavond is er om 20.00 uur een concert in dorpshuis De Schakel in Oosterhout, dat wordt verzorgd door muziekvereniging Con Amore, de InJoysingers uit Usingen en koor Diaz uit Oosterhout. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd.

Zondagochtend is er om 11.00 uur een kerkdienst in de rooms katholieke kerk te Driel met medewerking van muziekvereniging Concordia uit Driel, de InJoysingers uit Usingen en het koor Enjoy uit Driel. Na afloop is er gelegenheid om koffie te drinken in de kerk.

De gastgezinnen en de gasten uit Usingen vertrekken hierna naar café-zaal Merkus in Oosterhout, waar er nog wat gezellige uurtjes worden doorgebracht en wat wordt gegeten. Van hieruit vertrekken alle gasten weer huiswaarts.

Uitgelicht

Digitale krant