Afbeelding

EZ&PC op achterstand

Algemeen

ELST - Zondag 18 januari werd in zwembad De Grote Koppel te Arnhem deel drie van de Nationale Zwemcompetitie gezwommen. Ondanks de vele uitstekende prestaties kwam EZ&PC tekort om zich op de tweede plaats in het klassement te handhaven.

Binnen de relatief kleine selectie is het gemis van een aantal zwemmers direct terug te vinden in de resultaten en vandaar een duikeling naar de vijfde plaats in het klassement. Gelukkig zijn de verschillen klein en met een compleet team in de delen vier en vijf moet het mogelijk zijn om weer enkele plaatsen te klimmen.

Persoonlijke records waren er voor Eline Baas, Milou Bakarbessy, Kimberly de Jong, Emmy Koster, Danee Sandifort, Jesse Saris, Elaine Schendstok, Sjors van Lith, Jesse van Straaten, Ymke Vermeulen, Joost Vilier, Tim de Weijer, Dana Willemsen en Xander Willemsen.

Xander Willemsen (2001) zwom tijdens deze wedstrijd het grootste persoonlijke record en noteerde 0.47.28 op de 50M vlinderslag. Jill Wind (2003) debuteerde voortreffelijk door op de 50m schoolslag als tweede te eindigen in 0.46.91. Ook haar 50m vrij was prima met 0.38.99.

Op de 4 x 25m schoolslag estafette gemengd werd het clubrecord verbeterd door Jesse van Straaten, Lisa Bakarbessy, Tim de Weijer en Ymke Vermeulen. Ze eindigden als eerste in 1.28.75.

Luuk Drager, Jesse Saris, Sjors van Lith en Joost Vilier verbeterden het clubrecord bij de heren op de 4 x 50m wisselslag en realiseerden een tijd van 2.10.11.

Uitgelicht

Digitale krant