Afbeelding

Marieke Wispels met mmmEggies naar Den Haag

Algemeen

OPHEUSDEN - Op uitnodiging van staatssecretaris Dijksma togen de mmmEggies op 5 november naar het Binnenhof. De mmmEggies zijn kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten. Onder hen ook Marieke Wispels, die samen met haar vriend Gertjan van Dam en schoonouders een legpluimveebedrijf heeft in Opheusden.

Een Twitter gesprek van @mmmEggies en Sharon Dijksma over de import van batterij eieren resulteerde in een uitnodiging voor een gesprek. De mmmEggies spraken ruim veertig minuten met staatssecretaris Sharon Dijksma die de dames complimenten met dit unieke initiatief gaf. De mmmEggies gaven haar een deurstopper "De deur moet soms open en soms dicht", en natuurlijk verse Nederlandse eieren met alle eicodes.

Ze spraken ook met Marieke Hoste, lobbyist LTO en Jaco Geurts, Tweede Kamerlid CDA. Marieke: "We deelden eieren uit en vertelden het publiek waar we voor staan. Eerlijke verhalen: elke dag een ei mag. Veel mensen weten dat niet! Een ei is supergezond, goedkoop en lekker en de Nederlandse eiersector behoort tot de top van de wereld."
De mmmEggies willen dat de politiek zich met dezelfde passie inzet voor de Nederlandse eiersector. Jaco Geurts benadrukte dat we als Nederland nooit voor de voedselvoorziening afhankelijk moeten zijn van derde landen. De samenleving denkt daar gemakkelijk over. De mmmEggies willen samen met de politiek, supermarkten en voedselindustrie hun trots op het Nederlandse ei delen met de consument. Marieke: "We gaan met girlpower: Zij aan zij, samen sterk voor het Nederlandse ei."
De mmmEggies zijn te volgen op www.mmmeggies.nl, facebook, twitter en www.blijmeteenei.nl.

Afbeelding
Afbeelding

Uitgelicht

Digitale krant