Afbeelding

Kinderboekenmorgen werd 'n feest met chocoladetaart

Algemeen

RANDWIJK – De kleuters van de School met de Bijbel waren helemaal in de wolken voor de kinderboekenmorgen in het kader van de nationale kinderboekenweek.

De dag er voor hadden ze samen met een van de ouders een lekkere chocoladetaart gebakken. Hoe groot was de schrik aan het begin van de kinderboekenmorgen toen bleek dat de chocoladetaart weg was! De kinderen ontdekten al luisterend en kijkend naar het verhaal van het prentenboek 'Kleine Ridder en Grizzel en de koninklijke chocoladetaart' dat de taart door kleine rovertjes mee was genomen.

De voetstappen verraadden hun woonplaats... In groepjes volgden de kleuters de voetstappen die een spoor door de school maakten. Tussendoor waren een vijftal spelletjes/opdrachten naar aanleiding van het prentenboek. Maar aan het eind kwamen de kleuters bij hun koninklijke chocoladetaart! Even als in het boek was er voor iedereen feest en kon iedereen smikkelen van een stukje chocladetaart.

Met dank aan de bereidwillige (groot)-ouders en oud-leerlingen die door hun hulp de kinderboekenmorgen voor de kleuters tot een leerzame gezellige en feestelijke belevenis maakten.

Afbeelding
Afbeelding

Uitgelicht

Digitale krant