Afbeelding

Natuurwerkdag: leef je natuurlijk uit in Fikkersdries

Algemeen

OVERBETUWE - Op zaterdag 1 november vindt de landelijke Natuurwerkdag plaats. De vrijwilligersorganisatie Stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk (SOGN) organiseert een werkdag in Fikkerdries voor iedereen die de handen uit de mouwen wil steken in de natuur. Hiermee start tevens het nieuwe knot- en snoeiseizoen van de SOGN in Elst en Driel.

Het natuurterrein Fikkersdries is het waterwingebied van Vitens. Hier zijn de glooiende oevers van de waterpartijen dichtgegroeid met wilgen. Door de oevers open te maken worden de waterpartijen weer zichtbaar, kunnen ze makkelijker uitgebaggerd worden en kunnen kinderen weer bij het water om met hun schepnetjes waterdieren te vangen.

De werkzaamheden zijn het omzagen van kleine en grote wilgen, takken wegslepen en op hopen leggen, stammen op lengte zagen voor activiteitencentrum De Buitenplaats in Arnhem-Zuid. Van 09:30 tot 14:00 uur.

Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl. Kies als trefwoord 'Fikkersdries'. Vitens zorgt voor gereedschap, handschoenen, drinken en soep. De deelnemer zorgt zelf voor doe-kleding, zijn stevige schoenen en/of laarzen. Bij hoge waterstand laarzen nodig! En voor broodjes voor de lunch.

Kinderen tot en met twaalf jaar werken onder begeleiding en verantwoordelijkheid van hun ouders of begeleiders.

Uitgelicht

Digitale krant