Afbeelding

Twee keer een podiumplaats voor Brouwer

Algemeen

BETUWE - De afsluiting van het raceseizoen worden de Race of the Champions genoemd. Frank Brouwer wist een derde en tweede plaats te behalen. Martijn had een DNF en een vijftiende plaats in race 2.

Race 1 Supersport: Een goede start van Frank betekende dat hij gelijk mee kon voorin met heren die al in de eerste ronde een hoog tempo aanhielden. Met de laatste ronde lag hij nog achter het leidende tweetal, maar door een foutje miste hij de aansluiting om nog een aanval te proberen. Zo finishte Frank op een prachtige derde plaats.

Race 1 Superbikes: Martijn had de eerste race een moeizame start en op een zevende plaats liggend moest Martijn voor het ingaan van de laatste ronde de pits binnen rijden met een probleem aan de versnellingsbak. Een teleurstellende DNF voor Martijn in deze eerste race.

Race 2 Supersport: Na de eerete ronde lag Frank vijfde. De rondetijden waren uitstekend en hij liep hard in op de derde man 'Rob Hartog', maar het gaatje was te groot om nog helemaal dicht te rijden. Toch ging het voor de twee koplopers mis en kwamen in het grind van de GT-bocht terecht. Zo kwam Frank als tweede over de streep en dus weer een podiumplaats.

Race 2 Superbikes: Door de technisch problemen kon Frank pas een minuut later dan de start de baan op. Door meerdere uitvallers wist Martijn nog wel een puntje te scoren door als vijftiende over de streep te komen.

Uitgelicht

Digitale krant