Afbeelding

Elster Mannenkoor gaat op concertreis en meer...

Algemeen

ELST - Het Elster Mannenkoor hervat het seizoen niet met een repetitie, maar gaat op uitnodiging van de gemeente Overbetuwe een concertreis maken naar de partnergemeente Zülpich. Deze vindt plaats op 23 en 24 augustus. Tijdens de twee dagen zal het koor een aantal optredens verzorgen op de Landesgartenschau 2014 samen met het Männer-quartet Herkenrath en Mutscheider Gesangverein Eifelklang. Ook zal het koor een bijdrage leveren tijdens de H. Messe in de St. Peter van Zülpich.

Daarna zal het mannenkoor tijdens de tweede sessie van de voorstelling 'De Kersentuin', vrij naar het gelijknamige stuk van Tjechov, van 11 tot en met 21 september zijn medewerking daaraan verlenen. Het koor ziet daar, na de succesvolle eerste sessie, weer met veel plezier naar uit. Deze voorstelling vindt plaats in boerderij De Bredelaar in Elst. Verdere informatie staat op www.theaterdeplaats.nl.

Uiteraard beginnen de repetities en wel op maandag 25 augustus. Die zullen onder meer in het teken staan van de het Adventsconcert en de deelname aan een concours in 2015. In september start het koor ook met koorscholing voor huidige en nieuwe leden. Deze staat onder leiding van dirigent Monique Verhoeven. De scholing omvat tien lessen. De repetities worden elke maandagavond gehouden van 19.45 tot 22.00 uur in Onder de Toren in Elst.

"Waarom zingen? Het is ontspannend en gezond. Wie een uurtje heeft gezongen heeft een sportieve work-out achter de rug. Verschillende spieren in het bovenlijf, zoals die van buik en rug zijn getraind. Longen en ademhalingsspieren raken beter in vorm. Zingen in een koor traint ook je hersenen, want het vergt concentratie en heeft ook een belangrijk sociaal aspect. Je hoort bij de groep. Dat sociale aspect van kameraadschap treft u zeker aan bij het EM en binnenkort wellicht ook uw Elster Mannenkoor."

Uitgelicht

Digitale krant