Afbeelding

Frank Brouwer scoort punten bij IDM Assen

Algemeen

BETUWE - Het IDM (Duits Kampioenschap) is één van de hoogste competities in Europa en dit weekend werd de vijfde ronde in dit kampioenschap verreden op het TT-circuit van Assen. SWPN/ Official Partner of Stichting Zorgeloos Kind deed ook mee in zowel de Supersport en Superbikes. Martijn Polinder ging de races niet van start doordat hij nog teveel hinder ondervond van zijn vorige week opgelopen hersenschudding. Frank Brouwer reed twee knappe races en wist beide races op een prima elfde plaats te finishen.

De zaterdag was de dag van de kwalificatietrainingen en Frank kwam de hele dag maar niet in zijn ritme met een zeer teleurstellende achttiende trainingstijd tot gevolg. Martijn ondervond nog steeds erg veel last van vermoeidheid en na de kwalificatie werd besloten niet deel te nemen aan de races op zondag.

SWPN official Partner of Stichting Zorgeloos Kind heeft een zeer leerzaam weekend achter de rug. Frank heeft veerkracht laten zien tijdens de races na de dramatisch verlopen trainingen en Martijn heeft geleerd om te luisteren naar zijn lichaam. Naast het racen waren er ook weer gezinnen aanwezig via Stichting Zorgeloos Kind. Gezinnen die soms al lange tijd vechten tegen een ziekte van hun kind. De gezinnen hebben genoten van deze dag. Vanuit de Vip-box van Stopaq had ze een prachtig zicht op al het spektakel en zijn ze de hele dag verwend om zo weer voldaan huiswaarts te keren.

Uitgelicht

Digitale krant