Afbeelding

Fruit plukken en (h)eerlijke streekproducten proeven op de Pluk- en Proefdagen bij Warmoes in Lent

Algemeen

LENT - Voor het derde jaar organiseert Warmoes in de zomer plukdagen; bezoekers kunnen iedere zaterdag bloemen en fruit komen plukken. Deze zomer breiden ze er de drie plukdagen uit met een boerenmarkt met streekproducten. Zaterdag 26 juli, zaterdag 30 augustus en zaterdag 27 september steeds van 11:00 tot 16:00 uur is het Pluk- en Proefdag. Op de tuin staat een aantal kramen waar lokale producenten kaas, brood, olijfolie, confitures en andere lekkere producten aanbieden. De Pluk- en Proefdagen organiseren we ism de Landschapstriƫnnale.

De hele zomer kunnen bezoekers tot en met 27 september iedere zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur zelf fruit en bloemen plukken op de tuin. Het aanbod wisselt iedere week; zwarte bessen, witte bessen, rode bessen, frambozen, bramen, kruisbessen, kersen, appels, pruimen en peren. Ook de soorten bloemen variƫren. Er staan plukvelden met boerenbloemen als dahlia's, korenbloemen en floxen, maar ook leeuwenbekjes, gipskruid en cosmea's. Daarnaast wordt er zelfgebakken taart en koffie, thee en appelsap van eigen appels geserveerd in de boomgaard.

Boerenmarkt

Deze zomer organiseren ze voor bewoners van Nijmegen Noord, Lent, Oosterhout, Elst, Bemmel en Nijmegen en omgeving drie keer een boerenmarkt waar lokale producenten hun lekkere producten aanbieden. "In de toekomst willen we vaker een dergelijke boeren/streekmarkt op de laatste zaterdag van de maand gaan organiseren. We kiezen er bewust voor om alleen etens- en drinkwaren aan te bieden op de markt. Op die manier willen we voorzien in de behoefte aan eerlijke, biologische en/of duurzaam geproduceerde producten. Op de Proef- en Plukdag staan kramen met brood, olijfolie, sekt, cider, jams en confitures en (geiten)kaas. Met fruit en groente van Warmoes is de boodschappentas gevuld!"

Deze zomer is Park Lingezegen, het landschapspark in aanleg tussen Arnhem en Nijmegen, het decor voor de derde editie van de Landschapstriƫnnale. Van 25 mei tot en met 21 september zijn er vele activiteiten. Meer informatie staat op www.landschapstriennale.nl.

Warmoes aan de Griftdijk-Noord 11 in Lent is op zaterdagen open van 11:00 tot 16:00 uur. Meer informatie staat op www.warmoes-lent.nl.

Uitgelicht

Digitale krant