Afbeelding

Nieuwe bestemming Witte Huis in Zetten

Algemeen

ZETTEN - Het markante Witte Huis aan de Stationsstraat in Zetten krijgt een nieuwe bestemming. Voor dit huis werd in opdracht van het Tweede Christelijk Gymnasium in 1909 werd de eerste steen gelegd en zeven jaar later, in 1916, was het bouwwerk klaar. In de loop der jaren heeft het naast statig schoolgebouw ook andere functies gehad.

Dezer dagen heeft eigenaar Nico van Hunnik het gebouwd verhuurd. Er komt een particuliere woonzorgvoorziening in voor mensen met een geheugenprobleem (dementie) met plaatsvervangende thuiszorg voor permanente bewoners. Mede-initiatiefnemer is Mark Wensink. "Wij maken het verschil door een betere bezetting, waardoor we de bewoners liefdevol en actief kunnen verzorgen. Niet door ze achter de geraniums te zetten, maar juist door de mensen het huiselijke gevoel te geven en hen mee te laten doen aan de dagelijkse activiteiten die binnen en buiten worden georganiseerd. De invulling van de dagprogramma's moet de levensvreugde van mensen vergroten."

De woonkamers worden op professionele wijze ingericht. Maar er komt ook een gezamenlijke eetzaal en woonkamers waar de verzorgden met hun familie bijvoorbeeld een verjaardag kunnen vieren. In het programma is eveneens opgenomen dat de bewoners naar wens gebruik kunnen maken van de diensten van een kapper, fysiotherapeut en bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste. De maaltijden zijn luxe, want met de maaltijdverzorging is hele goede ervaring opgedaan in andere tehuizen. Maar ook de lokale bakker en slager zullen tot de leveranciers gaan behoren. Qua prijsstelling heeft de organisatie zeer toegankelijke vanaf-tarieven. Men hoopt tussen 1 november en 1 januari te kunnen beginnen. Binnen afzienbare tijd worden alle details via een website en brochure gepresenteerd.

Uitgelicht

Digitale krant