Wedstrijd Unlimited D1 – Flip Stars D1

ELST - Afgelopen zondag 6 april is dames 1 van Unlimited kampioen geworden in de eerste Klasse A van Rayon Oost.  In een volgepakte Helster in Elst, werden zij overtuigend kampioen. Eenentwintig wedstrijden gespeeld en eenentwintig gewonnen. Een zeldzame prestatie van formaat.

Het zag er echter in het begin niet naar uit dat het zo makkelijk zou gaan. Flip Stars wilde zich niet zo maar gewonnen geven. Dit team staat derde in de ranglijst en heeft veel lange dames in de gelederen. Flip Stars begon scherp aan de wedstrijd en Unlimited oogde wat zenuwachtig. Na acht minuten stond het 9-4 voor de gasten uit Tiel. Na een time-out veranderde het spelbeeld dramatisch. Unlimited werd feller in de verdediging en voerde het tempo op wat tot enkele makkelijke scores resulteerde.

Met een run van liefst 24-3 voor Unlimited werd de wedstrijd meteen op slot gegooid. Met de ruststand van 28-12 was het al duidelijk dat ook deze wedstrijd niet meer uit handen gegeven zou worden door Unlimited. Met mooie snelle acties en teamplay werd de verdediging van Flip Stars gesloopt en na het derde kwart geloofde de speelsters van Tiel er niet meer in.

Het vierde kwart werd uitgespeeld en na het eindsignaal konden de bekers overhandigd worden aan de kersverse titelhouder uit Elst. Eindstand 51-28.

Op 12 april Speelt Elst zijn laatste wedstrijd in Nijmegen tegen Trajanum om de ongeslagen status te behouden. Topscoorders zijn Ingrid Jansen (16), Linda Brinkenberg (14) en Jessica Lems (10).