Afbeelding

Uitgebreide dagvaartocht vanaf het veer bij Renkum

zondag 23 juli 2017 11:30

RENKUM - Nieuwe bestemming! Zondag 23 juli vertrekt de boot om 11:30 uur bij de aanlegplaats van het voetgangerspontje aan de Veerweg in Renkum vlakbij de papierfabriek Parenco een uitgebreide vaartocht vanaf het veer bij Renkum richting Arnhem, de IJsselkop en Meinerswijk. Lunch aan boord en een excursie in natuurgebied Meinerswijk.

"We varen extra lang en varen eerst door de sluis die naast de stuw bij Driel ligt, een beleving op zich. Daarna gaat de tocht verder stroomopwaarts langs Oosterbeek, Arnhem tot aan de IJsselkop. De gids geeft u een uitgebreide uitleg waar u zoal langs vaart. Bij de IJsselkop, daar waar het Pannerdensch Kanaal zich splitst in Nederrijn en IJssel keert de Blauwe Bever en varen we terug. We leggen aan bij Meinerswijk en maken een wandeling in dit prachtig uniek gelegen gebied. Een gebied met een interessante cultuur-historische geschiedenis maar dat nu vooral rust en ruimte kent en een rijke flora en fauna bezit.

Eenmaal terug aan boord varen we richting sluis, waar we geschut worden om vervolgens terug te varen naar Renkum, waar we naar verwachting tegen 17.00 uur weer aanleggen. Volwassenen betalen 30,00 euro en kinderen tot en met 12 jaar 15 euro (https://deblauwebever.nl/reserveren)."