Afbeelding

Foto-expositie in de Grote Kerk Elst

zaterdag 22 juli 2017 13:30

ELST - Het Tempel | Kerk Museum in de Grote Kerk in Elst bestaat in de huidige vorm 20 jaar! In samenwerking met de kunstcommissie van de protestantse gemeente Elst is ter gelegenheid hiervan een bijzondere foto-expositie ingericht.

De bijzondere expositie 'Alles van waarde is weerloos' geeft een beeld van het in- en exterieur van de Grote Kerk, van voor de Tweede Wereldoorlog, van de verwoestingen aangericht in 1944 en van de opgravingen in de jaren na 1947. Maar ook van de wederopbouw (tot 1952) en van de situatie in en om de kerk in de jaren erna.

Tussen de vijftiger jaren en 1997 gaf de koster rondleidingen door de kerk en langs de fundamenten van twee Romeinse tempels uit 50 en 100 na Chr. Na 1997 is het een groep enthousiaste vrijwilligers die bezoekers rondleidt en verhalen vertelt die tot de verbeelding spreken. Daarnaast zijn er archeologische voorwerpen te bekijken, gevonden tijdens diverse opgravingen. Het geheel aan erfgoed in en onder het monumentale kerkgebouw is uniek in Nederland.

Ook uw foto?

"Uw mooie, oude foto’s van kerk en/of museum kunnen een plekje krijgen in de expositie! Aanleveren: Kerkelijk bureau, Sint-Maartenstraat 32b, 6661DA Elst. Of digitaal naar kerkmuseum@pg-elst.nl."

De expositie is gratis te bezichtigen van 22 juli - 17 september en op 24 september, elke zaterdag en zondag van 13.30-16.30 uur. Het museum is ook open, met de mogelijkheid voor een rondleiding om 14.30 uur (3 euro). Meer informatie staat op www.tempelkerkmuseum.nl.