Koningsconcert 26 april in de R.K. St. Werenfriduskerkt Elst

woensdag 26 april 2017 19:30

Altijd al willen weten welke Vorst der Nederlanden in Waterloo heeft gevochten, hoe Russische invloeden in Nederland zijn gekomen of wat Afrika met ons Koningshuis te maken heeft? Kom dan luisteren en genieten van dit Koningsconcert op woensdagavond 26 april om 19.30 uur in de R.K. St. Werenfriduskerk, Dorpsstraat 36 te Elst.

Tijdens dit Koningsconcert zingt het St. Caeciliakoor onder andere: het klassieke "Lacrimosa" van W.A. Mozart, "Halleluja" (The Messiah) van G.F. Händel, "O Fortuna" van C. Orff, maar ook het haast zo legendarische "Waterloo" van ABBA. Een zeer gevarieerd en sprankelend programma, toegeschreven aan alle Vorsten die Nederland in 200 jaar Koninkrijk hebben geregeerd. Entree is gratis, na afloop is er een deurcollecte.

Diederik Elings heeft de muzikale leiding van het concert. Op zijn 15e stond hij al voor zijn eerste koor en na zijn opleidingen, Conservatorium en Muziek Therapie, volgden er meer koren en orkesten waar hij zijn muzikaliteit mee kon delen. Sinds maart 2016 is hij dirigent van het St Caeciliakoor en heeft hij in één jaar tijd al vele muzikale snaren weten te raken. Diederik werkt onder andere als dirigent van koren binnen de R.K. St. Benedictusparochie en werkt graag met regionale musici, in dit concert zullen vele Elsterse musici een bijdrage leveren.