Afbeelding

Toneelgroep Hemmen speelt De hypochonder

vrijdag 31 maart 2017 20:00

HEMMEN - Toneelgroep Hemmen speelt De hypochonder van Ad van den Kieboom. Deze bewerking van Molières komedie De ingebeelde zieke telt twee bedrijven en speelt zich af rondom het bed van Fontein.

Daarin brengt hij zijn dagen door. Hij concentreert zich op zijn lichaam, voelt ieder pijntje en lijdt aan elke denkbare en ondenkbare ziekte. Voor dokters en apothekers heeft hij een heilig ontzag. Die zijn natuurlijk blij met zo’n patiënt en schrijven gepeperde rekeningen. Wanneer Fontein de kans krijgt zijn dochter uit te huwelijken aan een arts, is hij dan ook de koning te rijk. Een inwonende dokter, wat wil een mens nog meer!

Helaas voor hem en meer nog voor haar, denkt zijn dochter daar heel anders over. Zij is verliefd op een ander en voelt niets voor haar vaders keus. Voeg daarbij een brutale huishoudster en een bedrieglijke echtgenote en alle ingrediënten voor een rasechte komedie zijn aanwezig.

Net als in Molières tijd larderen ook wij het spel met tussenspelen en muziek. De aankleding wordt echter niet zeventiende-eeuws en ook inhoudelijk proberen we een eigentijdse draai te geven aan dit oude stuk.

Benieuwd? Kom dan vooral in maart of april kijken in dorpshuis De Oude School in Hemmen op 30, 31 maart, 1, zo 2 (matinee) en 6, 7, 8 april. Aanvang: matinee 14.30 uur, overige voorstellingen 20.00 uur. Entree: 12,50, kinderen tot en met 12 jaar 6,25 euro, inclusief koffie of thee vooraf. Reserveren kan via www.toneelgroephemmen.nl of 0488 451148 (na 18.00 uur).